Bondsspeld voor ‘Herrie’

www.basketball.nl – Ronald Herrema heeft de Bondsspeld  van de Nederlandse Basketball Bond gekregen voor zijn jarenlange inzet in het basketball als scheidsrechter en planner. Herrema ontving de onderscheiding afgelopen zaterdag in Hoorn uit handen van bestuurslid Jelle Witvoet. Hij floot daar zijn allerlaatste wedstrijd in bijzijn van collega-scheidsrechters en afdelingsvrijwilligers.

In het vrijwilligersbestand van de afdeling Noord Holland wordt met het vertrek van Ronald Herrema een behoorlijk gat geslagen. Herrema heeft de laatste jaren de planning van de scheidsrechters gedaan in Noord Holland en ook voor een flink deel bij de landelijke competities. In dit lopende seizoen is de waardering voor Herrema alleen nog maar groter geworden, want de invoering van Sportlink ging gepaard met de nodige aanlooproblemen, die mede door zijn inzet ‘getackeld’ konden worden.

De NBB had heel even de hoop dat Herrema na het stoppen als arbiter nog wel wilde doorgaan met het plannen, maar dat gaat niet gebeuren. Volgens Herrema kunnen het plannen en zelf fluiten niet zonder elkaar. “Je hebt dan contact met de ‘vloer’ en dat is essentieel voor de planner”, volgens de afzwaaiende Herrema

Hij begon 36 jaar geleden als districts- en rayonscheidsrechter, om daar vervolgens onafgebroken mee door te gaan. Herrema floot daarnaast ook nog zo’n vijf seizoenen op landelijk niveau. De laatste vijftien jaar heeft hij als scheidsrechtersbegeleider menig talent hogerop geholpen. In 2007 ging Herrema ook nog aan als spelregeldocent. In 2012 trad hij toe tot de rayon scheidsrechterscommissie, waar hij de laatste jaren als programmeur werkte. Verder was hij ook nog actief als pvb afnemer bij menig bs2-opleiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *